Сос от кашу

Сос от кашу

Предварителна подготовка:

Суровото кашу се накисва във вода за 8-12 часа. След това се подсушава.

Необходими продукти:

60 гр. накиснати и подсушени сурови ядки от кашу 


1 чаена чаша вода


1-2 супени лъжици изцеден лимон


Куркума


Щипка сол

Начин на приготвяне:

Двете шепи (60 гр.) изцедено и посушено кашу се слагат в блендера и се заливат с една чаена чаша вода в съотношение, което осигурява гладка смес.
 Винаги можете да доливате по малко вода, докато се получи консистенция на сос.

Прибавяте щипка морска сол, малко сок от лимон, куркума и импровизирате според вкуса си.
Може да добавите и скилидка чесън, малко горчица или лъжичка хранителна мая.

Важно е да блендирате всичко до гладка смес.