Сос от кашу
25.08.2021
Предварителна подготовка:
Суровото кашу се накисва във вода за 8-12 часа. След това се подсушава.
Необходими продукти:
60 гр. накиснати и подсушени сурови ядки от кашу
1 чаена чаша вода
1-2 супени лъжици изцеден лимон
Куркума
Щипка сол
Начин на приготвяне:
Двете шепи (60 гр.) изцедено и посушено кашу се слагат в блендера и се заливат с една чаена чаша вода в съотношение, което осигурява гладка смес.
Винаги можете да доливате по малко вода, докато се получи консистенция на сос.
Прибавяте щипка морска сол, малко сок от лимон, куркума и импровизирате според вкуса си.
Може да добавите и скилидка чесън, малко горчица или лъжичка хранителна мая.
Важно е да блендирате всичко до гладка смес.