
Login or create an account
CloseReturning Customer
I am a returning customer
Login or create an account
CloseRegister Account
If you already have an account with us, please login at the login form.
Вашият профил бе създаден!
Благодарим ви, че се регистрирахте в Ядки АЯ - вкус от рая!
Ще получите е-писмо, когато профилът ви бъде активиран.
При нужда от помощ по използването на вашия профил, не се колебайте да се свържете с нас.
Изход от системата
Вие излязохте от профила си успешно. Вече е безопасно да оставите компютъра.
Кошницата ви е запазена в състоянието, в което сте я оставили и ще е на ваше разположение при следващото ви влизане.
КЮФТЕТА ОТ КИНОА

Необходими Съставки
· киноа - 100 г
· яйца - 1 бр.
· лук - 1 глава
· чубрица - 1 ч.л.
· мащерка - 1/2 ч.л.
· копър - 1/2 ч.л.
· магданоз - 1/2 връзка /нарязан на ситно/
· галета - 2 с.л.
· черен пипер
· сол
· сирене - 50 г /натрошено/
· брашно - 1 к. ч.
· олио - за пържене
Начин на приготвяне
Сварете киноата в съотношение 1: 2 /1 ч.ч. киноа и 2 ч.ч. вода/ за около 15 минути. Готова е, когато набъбне, стане прозрачна и поеме цялата вода. Оставете да изстине. През това време нарежете лука на ситно.
Прибавете го към вече изстиналата киноа, заедно с яйцето, сиренето, галетата и подправките / сол, черен пипер, чубрица, мащерка, копър, магданоз/.
Разбъркваме добре и оформяме кюфтенца. Овалваме в брашно и пържим в силно нагорещено олио. Готови са когато придобият приятен златист загар и от двете страни.
Готовите кюфтенца нареждаме върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина. Сервираме с топка млечна салата.
Забележка: Кюфтенцатата от киноа могат да се изпекат във фурна, за да са по-здравословни.
Фурната се загрява на 200 градуса, в тава за печене се слага хартия и кюфтенцатата се пекат до получаване на приятен златист загар.