Салата "АЯ" с киноа
27.06.2017
Необходими продукти:
1 ч.ч. киноа
100гр. Бейби спанак
100гр. Рукола
1 маруля
1 лимон
1 домат
1 краставица
2 с.л. суров белен слънчоглед
1 с.л. сусамово семе
1 с.л. кедрови ядки
1 с.л. филиран бадем
3-5 с.л зехтин
Начин на приготвяне:
Сварете киноата в подсолена вода в съотношение 1:2. Оставете я да изстине и рендосайте в нея кората на половин лимон.
За дресинга: на нагорещен тиган запечете слънчогледа, сусама, кедровите ядки и филирания бадем.
Пасирайте ги в блендер с щипка сол и зехтин. Не е нужно да пасирате до получаване на хомогенен сос, направете го по ваш вкус.
Измийте и подсушете зеленчуците. Накъсайте спанака, руколата и марулята и ги овкусете със сок от лимон (на вкус). Нарежете домата и краставицата на малки кубчета. Смесете всички съставки с дресинга и сервирайте с усмивка.