Салата "АЯ" с киноа

Салата "АЯ" с киноа

Необходими продукти:

1 ч.ч. киноа

100гр. Бейби спанак

100гр. Рукола

1 маруля

1 лимон

1 домат

1 краставица

2 с.л. суров белен слънчоглед

1 с.л. сусамово семе

1 с.л. кедрови ядки

1 с.л. филиран бадем

3-5 с.л зехтин


Начин на приготвяне:

Сварете киноата в подсолена вода в съотношение 1:2. Оставете я да изстине и рендосайте в нея кората на половин лимон.

За дресинга: на нагорещен тиган запечете слънчогледа, сусама, кедровите ядки и филирания бадем.
Пасирайте ги в блендер с щипка сол и зехтин. Не е нужно да пасирате до получаване на хомогенен сос, направете го по ваш вкус.

Измийте и подсушете зеленчуците. Накъсайте спанака, руколата и марулята и ги овкусете със сок от лимон (на вкус). Нарежете домата и краставицата на малки кубчета. Смесете всички съставки с дресинга и сервирайте с усмивка.