Ядкова гранола
03.05.2022
Необходими съставки и начин на приготвяне:
100 гр. овесени ядки;
2 чаши смесени сурови ядки. (Ядки, използвани в тази рецепта: 35 гр. макадамия, нарязани; 35 гр. орехи, нарязани; 35 гр. бадеми, нарязани; 35 гр. пекани, нарязани)
1 супена лъжица слънчогледови семки (12 гр.)
1 ч. л. сусамово семе (10 гр.)
1/4 ч. л. канела
½ чаена лъжичка екстракт от ванилия
Щипка сол
40 гр. 100% натурално бадемово масло, гладко
1 супена лъжица зехтин
3 супени лъжици кленов сироп
Начин на приготвяне
1. Загрейте фурната до 170°C.
2. Комбинирайте течните съставки в средно голяма купа.
3. Смесете ядките, солта и канелата в голяма купа за смесване.
4. Комбинирайте течните и сухите съставки.
5. Разстелете сместа от гранола върху голяма тава за печене.
6. Печете за 20 минути или до леко златисто кафяво. Разбъркайте веднъж между тях за равномерно покафеняване.
7. След 20 минути добавете семената в тавата за печене.
8. Печете още 10 минути или до златисто кафяво.
9. Извадете от фурната и оставете да изстине напълно, преди да приберете в херметически затворен съд.