Тако с дресинг от кашу

Тако с дресинг от кашу

Необходими съставки и начин на приготвяне:


За каймата

100 г кайма (по избор от месо или на растителна основа);

1 супена лъжица доматено пюре;

1 ч. л. тако подправка; 

2 ч.ч. зехтин; 

1 скилидка чесън;


За пико де гало

1/4 малък червен лук, нарязан на кубчета;

100 г домати, нарязани на кубчета;

2 супени лъжици сок от лайм;

1 стрък кориандър, нарязан;

Щипка сол;


За сглобяването

1 чаша кафяв ориз, сварен;

1 резен лайм;

1/4 авокадо, нарязано;

50 г черен боб, сварен;

20 г кедрови ядки, препечени;

50 г царевица;

10 г царевичен чипс;


За дресинга

50 г кашу;

2 супени лъжици вода;

¼ чаена лъжичка кимион на прах;

Щипка сол и черен пипер;

¼ чаена лъжичка чесън на прах;

1 супена лъжица гръцко кисело мляко;

1 супена лъжица зехтин;

2 супени лъжици лимонов сок;


Начин на приготвяне

1. В високоскоростен блендер смесете всички съставки за дресинга до гладкост. Прехвърлете в машина за изливане на дресинг и оставете настрана.

2. За да направите бързо пико де гало, комбинирайте нарязан на кубчета червен лук, домат, сок от лайм, нарязан кориандър и сол в купа. Разбъркайте добре и оставете настрана.

3. За да приготвите каймата, загрейте зехтина в средно голям тиган. Добавете каймата, подправката за тако и доматеното пюре.

4. Гответе каймата за около 5 минути или докато покафенее.

5. Разделете ориза в две купи. Отгоре сложете авокадото, пико де гало, черения боб, царевицата, каймата, царевичния чипс, кедровите ядки и лайма.

6. Налейте дресинга от кашу върху купата за тако.