Шоколадово брауни

Шоколадово брауни

Необходими продукти:

250 г масло

250 г тъмен шоколад (min 75%какао)

350 г захар

6 яйца

1 ванилия (1 с.л. ванилов екстракт)     

150 г брашно

1 щипка сол

200 г печен белен лешник


Начин на приготвяне:

Разтопете маслото и шоколада на водна баня и оставете да изстине. През това време разбийте яйцата и захарта, докато побелеят и добавете ванилията. Прибавете разтопената смес от шоколад и масло, докато бъркате с миксера на бавна скорост. След като всичко се е смесило добре, прибавете пресятото брашно и солта. Разбъркайте добре.

Нарежете лешниците на дребни парчета и ги изсипете в намаслена тава, с диаметър 25 см. Залейте ги с брауни сместта и печете в загрята фурна на 180⁰С за 25-30 мин.
Оставете да изстине поне за 1 час. Нарежете на парчета и сервирайте с топка сметана или сладолед.