Шоколадово брауни
28.06.2017

Необходими продукти:
250 г масло
250 г тъмен шоколад (min 75%какао)
350 г захар
6 яйца
1 ванилия (1 с.л. ванилов екстракт)
150 г брашно
1 щипка сол
200 г печен белен лешник
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото и шоколада на водна баня и оставете да изстине. През това време разбийте яйцата и захарта, докато побелеят и добавете ванилията. Прибавете разтопената смес от шоколад и масло, докато бъркате с миксера на бавна скорост. След като всичко се е смесило добре, прибавете пресятото брашно и солта. Разбъркайте добре.
Нарежете лешниците на дребни парчета и ги изсипете в намаслена тава, с диаметър 25 см. Залейте ги с брауни сместта и печете в загрята фурна на 180⁰С за 25-30 мин.
Оставете да изстине поне за 1 час. Нарежете на парчета и сервирайте с топка сметана или сладолед.