Кашу- печено и сурово; вкусно и полезно

Печеното кашу е изключително популярна добавка към трапезата. Сигурно сте забелязали, че ако имате микс от ядки, то печеното кашу свършва най-бързо. Това е така, защото комбинацията от вкус и екзотика правят печеното кашу първи избор сред останалите. Ако сте любители на екзотичния вкус, но печеното кашу е идеална добавка към вашето ястие.

По-рано смятали кашуто за лакомство на богатите, защото отделянето на ядката от черупката е твърде трудна задача. Отделянето трябва да се прави много старателно понеже в обвивката около семето има масло, което предизвиква появяването на мехури върху кожата. Затова кашуто никога не се продава с черупката.

Доказано е, че кашуто подпомага превенцията на сърдечно-съдовите заболявания. Кашуто е полезно и за укрепване на костите и зъбите, както и за протичането на процеси като кръвосъсирването и обмяната на въглехидратите и мазнините. Както всички останали ядки, то е важен източник на протеин и фибри. Отличен източник на калий,  витамин B и фолиева киселина, магнезий, фосфор, селен и мед.